Autor: Dnevnik

Novi Sad
05.07.2016.
23:03 > 11:24
Novosađanin Stojmen Tonić (82) od prošlog ponedeljka, 27. juna, vodi se kao nestala osoba.
  • Preporuka

    06.07.2016 09:12
    Postoje mali i jeftini trakeri - tragači, na Ebay-u. Za 8-9$ dobijete u koverti na kuću spravicu koja prima GSM karticu i javlja lokaciju triangulacijom između GSM predajnika. Zgodno za izgubljene ljude, ljubimce i prtljag.
    Pošto je veoma mala - 4cm zgodna je da se smesti bilo gde, ima funkciju reakcije na viku, nasilje, bacanje i naravno mikrofon za prisluškivanje šta se dešava u okolini.
    Obratite pažnju, nije zgodna kada je udaljena od gradova, jer često ne može da izvrši triangulaciju na otvorenom terenu, nije nam pokrivenost dobra.
    U gradu je precizna do nekoliko desetina metara.
    Koordinate koje dobijete SMS upitom možete pogledati na bilo kom browseru, Google map.
    U slučaju otmice deteta, mozak kriminalca oduzme mobilni, ali ne pretpostavlja da dete ima tragač. Naravno, tragač ima dugme za SOS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna